Vijesti

Minecraft je prošle godine u prosincu igralo nevjerojatnih 74 milijuna igrača

Vrtoglave brojke prodanih primjeraka su još veće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisali smo već u nekoliko navrata i divili se prodajnim rezultatima PUBGa i Fortnitea, te njihovom respektabilnom broju igrača koji istodobno igraju. Međutim, sljedeće brojke pokazuju tko je zapravo neprikosnoveni vladar u ovom polju, a to je dobri stari Minecraft.

Možda usporedba i nije previše realna i pravedna s obzirom na broj platformi na kojima je Minecraft izašao, jer to uključuje osobna računala, konzole i cijeli asortiman mobilnih uređaja.

Bilo kako bilo, Minecraft ima novo prvo lice, a to je Helen Chiang, jer je dosadašnji alfa i omega igre, Matt Booty, preuzeo Xbox diviziju u Microsoftu.

Helen je otkrila kako je igra imala 74 milijuna aktivnih igrača u prosincu prošle godine, najviše u jednom mjesecu od izlaska igre prije 9 godina. Isto tako, broj prodanih primjeraka Minecrafta prelazi nevjerojatnih 144 milijuna, pa možda niti ne čudi cifra koju je Microsoft iskeširao tvorcu igre.

Ono što igrače trenutno smeta u igri je nedostatak onih pravih velikih ažuriranja i implementacija novog sadržaja. Protekla godina je prošla relativno mirno, bez velikih novosti, ali ova godina bi mogla donijeti neka iznenađenja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano