Vijesti

Najluđa glasina koju ćete danas pročitati: SEGA izdaje novu konzolu u suradnji s Microsoftom

Već nekih mjesec dana po internetu manje i više pouzdani ljudi pričaju o SEGA-i u kontekstu suradnje sa Sonyjem i/ili Microsoftom. Navodno netko nešto sprema sa SEGA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad jakog globalnog igrača danas znamo (samo) kao izdavača igara, međutim, nakon Dreamcasta koji je bio njihova posljednja velika konzola SEGA je i dalje jaka i respektabilna u Japanu. Prvenstveno poradi njihove prisutnosti na tržištu arkadnih automata.

Microsoft jako želi uspjeh u Japanu

Nije tajna da Microsoft ima velikih problema s promocijom Xboxa u Japanu. Pokušavali su na razne načine. S jakim marketingom i kupovinom ekskluziva, a njihov nedavni pokušaj s Platinum Gamesom i igrom Scalebound završio je otkazivanjem igre nakon uloženih milijuna i milijuna dolara u razvoj.

Međutim, Japanci se nedaju. Pored njihovih Nintenda i PlayStationa zašto kupovati zapadnjačku konzolu?

I tu stižemo do ove nevjerojatne glasine koja sve snažnije odjekuje internetom. SEGA se želi vratiti na tržište konzola. A Microsoft želi ostvariti barem nekakav uspjeh u Japanu. Navodno bi Xbox Series X trebao u Japanu izaći pod SEGA-inim imenom. Sega Series X? Zašto ne?

Rebranding Xbox Series X-a

SEGA bi u tom slučaju stavila svoje ime na konzolu i vjerojatno napravila maleni facelift sučelja, te ekskluzivno gurala vlastite igre na tu novu platformu. Konzola bi se možda mogla proširiti na još pokoju azijsku zemlju, međutim, Japan bi bio primarno tržište koje nije zanemarivo.

Uzmimo samo za primjer potencijal tržišta u Japanu. Nintendo Switch u Japanu se prodao već u preko 12 milijuna primjeraka, a negdje blizu te brojke je i PlayStation 4. Dok je XONE negdje na brojci od par stotina tisuća primjeraka od kraja 2013. godine.

Ako bi se kroz generaciju SEGA Series X prodala u okviru od 5-10 milijuna primjeraka, bio bi to veliki uspjeh za obje kompanije. Međutim, ostat ćemo oprezni, jer radi se tek o glasini. Glasini u koju je zaista teško povjerovati. Ali zvuči jako zanimljivo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano