VijestiZanimljivosti

Nakon što je potrošio 1,4 milijuna dolara na MMO igru, frend mu prodao account za samo $500

Vjerojatno niste čuli za MMORPH Justice Online. Iz dobrog razloga jer igra još uvijek nije dostupna izvan teritorija Kine, a vjerojatno ni neće biti dostupna tako skoro jer joj tamo sasvim dobro ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazuje to slučaj jednoj igrača koji je na “bildanje” svog lika u igri potrošio čak 1,4 milijuna dolara! I nije jedini takav, međutim, jedini je naivan utoliko što nije naučio jednu bitnu životnu lekciju. Ne vjeruj nikome. Ni najboljem prijatelju. Posebice ne s nečim što vrijedi preko 10 milijuna kuna.

Kinez kojeg ćemo u ovom slučaju nazvati Joško posudio je svoj account prijatelju. Međutim, kad ga je trebao vratiti, prijatelj je to odbio i pokušao mu ga je prodati za 552 dolara, što je Joško odbio. Međutim, kako se prodaja odvijala unutar igrinog kontroliranog marketa (da, možete trejdati račune), jedan drugi sretnik je brzo uletio u jackpot.

13 tisuća dolara vrijedna lekcija

Kako piše South China Morning Post sve je jako brzo završilo na sudu, gdje se sad već bivši prijatelj pravdao kako nije znao što radi i kako je uslijed neispavanosti postavio prenisku cijenu. Sud je odigrao svoju ulogu, pa je zajedno s NeatEase kompanijom – vlasnikom igre uspio povratiti transakciju, ali je Joško ipak trebao na kraju platiti (ne)sretnom novom vlasniku skoro 13 tisuća dolara odštete.

Dakle, originalni vlasnik je na kraju dobro i prošao. 13 tisuća dolara je potrošeno, ali što je to naprama 1,4 milijuna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano