Vijesti

Nisu svi sretni s nominacijama Death Strandinga za igru godine

Nakon što je Death Stranding nominiran u hrpi kategorija za najprestižniju svjetsku dodjelu nagrada najboljim igrama – The Game Awards, reakcije se ne prestaju stišavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Death Stranding je jedna od igara s najpolarizirajućim prijemom kod igrača. Neki koji ga igraju su oduševljeni poput nas i većine ekipe na našem forumu, drugi koji ga igraju ne dijele takve dojmove ponajviše zbog manjka akcijskih sekvenci, dok su najglasniji oni koji ga uopće ne igraju.

Kako bilo, činjenica je i da je kritika polarizirana, pa je danas prosjek ocjena na Metacriticu “samo” 83, pa je pravi raritet da je jedna “takva” igra pobrala čak 9 nominacija na The Game Awardsima.

Kako Kojimin prijatelj može birati Kojimu?

Igrači na internetu se s tim ne slažu, pa na internetu prevladavaju komentari bijesnih (ne)igrača, proglašavajući organizatore neobjektivnima. Podsjećamo kako je glavni organizator TGA Geoff Keighley, novinar za kojeg je opće poznato da ima specijalnu konekciju s Kojimom, pa se čak i pojavio kao jedan od sporednih (ali i nebitnih) likova u igri. Apsolutno ćemo se složiti kako jedna takva osoba nebi trebala direktno odlučivati o nominacijama i dobitnicima.

Na to su ciljali i bijesni igrači, pa se i sam Keighley javio mailom Kotakuu u kojem je odbio bilo kakvu vlastitu povezanost u procesu nominacija i odabira najboljih igara. Kako je objasnio, žiri sastavljen od novinara 80 medijskih publikacija odabire nominirane i on nema nikakve veze s njima. Osim što producira sami The Game Awards show.

Dakle, broju od čak 9 nominacija nije kumovala neosporna veza Keighleya i Kojime. A tek treba vidjeti hoće li i koliko nagrada će “pokupiti” Hideo Kojima i Death Stranding.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano