Vijesti

Novi PES igramo tek iduće godine i radi se o iz korijena novoj igri

“Poptuno nova igra” i ostale poštapalice već smo naučili slušati već godinama prateći nogometne igre, ali ovog puta je to zaista slučaj. Ovo je ujedno i razlog zašto, iako je već srpanj, dosad nismo dobili apsolutno nikakav prikaz novog PES-a.

Konami je odlučio upotpunosti odbaciti vlastiti FOX pokretač (kojeg je svojevremeno razvila Kojimina ekipa) i prebaciti se na Unreal Engine. Na službenoj stranici ekipa iza PES-a odluku je obrazložila željom kako na 25. godišnjicu franšize želi napraviti nešto potpuno novo – “nešto dostojno serijala”.

Kako kažu, Unreal Engine će im pomoći unaprijediti gotovo sve aspekte igre, pa tako možemo očekivati realističnije modele igrača i njihove animacije, poboljšanu fiziku, fotorealizam i još mnogo toga.

Sve to tek dogodine

Potvrdili su i kako će Master League i myClub modeovi dobiti velike izmjene, a sve kako bi u novom ruhu ušli u novu generaciju konzola. Ali sve to neće biti spremno ove godine.

Tako ćemo novu sezonu dobiti u obliku “jako jeftine” igre ili nadogradnje na PES 2020 koja neće ponuditi ništa novo osim nadograđenog rostera igrača i malo prigodnog (obljetničkog) bonus sadržaja, a PES nove generacije trebali bismo igrati tek sredinom 2021. godine u svojevrsnoj testnoj fazi. Sneak peak onoga što nas čeka pogledajte u kratkom videu ispod.

Povezano