Vijesti

Odsada možete odigrati Metal Gear Solid 4 na PC-u

Konačno je došlo i to doba da PC-aši igraju četvrti nastavak popularne Kojime sage! A što mislite na koji način? Pa naravno! Putem emulacije. Čini se da se trud isplatio te da je custom build RPCS3 sposoban emulirati igru u potpunosti (otpočetka pa sve do kraja) bez greške.

Što više, moguće je potjerati igru u 60FPS-a što na PS3 nije bio slučaj kao i u 4K rezoluciji, samo imajte na umu da ćete pod haubom trebati imati zvijer od PC-a. Evo kako to izgleda u pokretu na sljedećem videu:

Metal Gear Solid 4 is Now Playable on PC via PS3 Emulation [Custom RPCS3 Build]

PC specifikacije su: Ryzen 7 3700x @ 4.2Ghz 16gb DDR4 3733Mhz RAM GTX 1080ti 11gb 500gb NVME M.2 SSD. Unatoč tome, vidljivo je kako framerate u prilično “zaposlenim” scenama može pasti i do 15 -- 20 sličica što može biti i dalje indikator kako je teško emulirati igre prošlogeneracijskih konzola. Posebno kada se radi o specifičnoj arhitekturi kao što ju PS3 ima.

Ali u svakom slučaju, mogućnost igranja igre na PC-u postoji, a vjerojatno će se bilo kakve mušice kao i mogućnost da framerate bude stabilniji poboljšati u budućnosti. Ako želite isprobati emulaciju, custom RPCS3 skinite ovdje, a posljednji firmware za PS3 ovdje. Za pronalaženje gusarske, pardon, kopije igre ćete se ipak morati potruditi sami. Zgodna vijest za nastavljanje ludila zvanog Hideo Kojima paralelno sa još uvijek friškim Death Strandingom. Game on!

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close