Vijesti

Crash Bandicoot 5 je otkazan, tvrdi developer

Minulog vikenda internetom se raširila vijest kako bi novi Crash Bandicoot mogao biti otkazan, premda nije nikada službeno ni najavljen. Ali nakon sjajne prodaje četvorke koja je bila jednako sjajna igra, razvoj nastavka bio bi jedini logičan, a u tom smjeru ide i misteriozna tiki maska na stranici studija Toys for Bob.

Glasina o otkazu igre krenula je od dizajnera Nicholasa Kolea, vanjskog suradnika Toys for Bob studija. One je na X-u pisao o projektu otkazanom nakon tri godine razvoja, što su mnogi povezali s novim Crashom. Međutim, kako je kasnije pojasnio, u pitanju je potpuno novi IP kodnog imena Project Dragon. Trebao je to biti survival naslov za više igrača inspiriran Minecraftom, ali s fantasy elementima te questovima inspiriranim Zeldom.

Dva otkazana projekta

I zapravo nikome nije jasno zašto je projekt otkazan, budući da su se na raspravu nadovezali i drugi developeri koji svi od reda ukazuju na veliki potencijal te igru koja je u stadiju igrivosti bila jako zabavna. Ali to je tako u gaming industriji.

No vratimo se na Crash Bandicoot. Project Dragon nema veze s Crashom, ali novi Crash također je otkazan, tvrdi developer. Nakon što je Microsoft kupio Activision Blizzard, studio Toys for Bob odvojio se od matičnog izdavača i danas nastupa neovisno, premda će i dalje surađivati s novim gazdama iz Microsofta. Po novostečenoj neovisnosti je uslijedilo restrukturiranje, ali kako sada stoje stvari, Crash Bandicoot nije preživio.

Igra

Povezano