Vijesti

Otkriveno je zašto je GTA IV povučen sa Steama

Rockstar je jučer na iznenađenje mnogih povukao GTA IV sa Steama. Stranica igre i dalje postoji na toj platformi, ali ona se više ne može kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rockstaru se slično događalo i ranije, primjerice s Vice Cityjem, kad su prava na pjesme u igri istekla, pa je trebalo određeno vrijeme da se ona obnove ili nelicencirana glazba ukloni iz igre prije nego što se ona ponovno vratila.

Ovaj put to nije u pitanju. Naime, GTA IV je na Steam izašao pod Microsoftovim Games for Windows Live platformom, a kako je Microsoft istu napustio, Rockstar više ne može generirati nove ključeve za prodaju.

Dakle, ovo ne znači konačan kraj prodaje. Igra će se vratiti na Steam kada Rockstar pronađe neki drugi način za distribuciju. Istovremeno, igra je nedostupna i na Rocktarovom Game Launcheru, pa na internetu u ovom trenutku ne postoji način da legalno kupite GTA IV. Osim na stranicama koje preprodaju kodove, a koje svrstavamo u nekakvu sivu zonu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano