Vijesti

Ozil “leti” iz PES-a zbog Kineza

Arsenalov Mesut Ozil već je u više navrata javno iskazivao svoja politička, ali i socijalna stajališta na društvenim mrežama i u različitim medijima. Ovih dana svijet bruji o progonu muslimana koje Republika Kina radi u Xinjiang regiji. Ozil je kritizirao Kineze na Twitteru, a zatim je uslijedio kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski najvijači su poludjeli i masovno prestali pratiti Arsenal, klub se pomalo jadno ogradio od igračevih stajališta gledajući kineske milijune, međutim, kineske vlasti već su ovog vikenda zabranili prijenos Arsenalove utakmice na tamošnjim TV programima.

Kompanija Netease koja distribuira igru u Kini javila se priopćenjem kako je igrač povrijedio osjećaje tamošnjih igrača te da će isti biti i uklonjen iz igre.

Iako će mnogi pomisliti kako je ovo još jedan loš potez Konamija, istina je ta da oni nemaju veze s tim, već sve odluke donosi tamošnji izdavač i distributer Netease. Realno, Kinezi gube, jer bez obzira na performanse koje izvodi u pravom životu, Ozil je na PES-u još uvijek zvjerka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano