Vijesti

PewDiePie je prvi čovjek koji je dostigao 100 milijuna pretplatnika na Youtubeu

“Ne osjećam se dostojnim, ali sam vječno zahvalan” – napisao je PewDiePie na Twitteru povodom velikog jubileja, dostizanje brojke od preko 100 milijuna pretplatnika na Youtubeu.

Prvi je čovjek kojem je to uspjelo za rukom. A tek drugi Youtube kanal. Indijski studio T-Series u ovom trenutku je na 109 milijuna pretplatnika, ali oni su već neka druga kategorija.

Čak mu je i Youtube, koji se posljednjih godina pokušao distancirati od PewDiePiea, trebao čestitati.

PewDiePie svoj je put obilježio brojnim skandalima, a rekli bismo kako je jedno vrijeme kroz 2017. za njega bilo najgore razdoblje u karijeri kad je “briljirao” antisemitističkim porukama u svojim videima, ali i podrškom Trumpu.

2018. je nastavio u istom stilu pa se, primjerice, svi sjećamo onoga kad je na Fiverru plaćao ljudima da drže znakove s porukama poput “mrzim Židove” i sličnih. Velike korporacije su redom otkazivale suradnje, ali pojavio se već ranije spomenuti T-Series uz kojeg vezujemo veliku bitku za prevlast na Youtubeu putem koje je uspio mobilizirati javnost. Bitku je izgubio, ali samo nominalno. Jer kroz tih par mjeseci dobio je 30-ak milijuna pretplatnika.

Ova godina zato je znatno pozitivnija. PewDiePie se posvetio Minecraftu, igri koja ga je i popularizirala, ostavio se političkih stuntova i konačno sve oko njega je ponovno pozitivno. I kako sam priznaje, sad zarađuje više nego ikad.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close