Vijesti

Phil Spencer o Xbox igrama na PS5: Bit će još promjena

Na Gamescom ONL prezentaciji večer je zaključio sjajan prikaz Indiana Jones igre, a nekako je više od samog prikaza odjeknuo info kojeg je Microsoft sačuvao za sam kraj, kada se obično lansiraju bombe – PS5, proljeće 2025.

Tako je Indiana Jones and the Great Circle postao još jedan u nizu potvrđenih Xbox naslova koji dolaze na platformu rivala, što nije dobro sjelo Xbox fanovima koji nisu propustili glasno izraziti negodovanje na internetu. Osjećaju se izdano, ali šef Xboxa Phil Spencer poručuje im da ne moraju biti.

U gostovanju na Gamescomu poručio je kako su sve četiri franšize ojačale zbog tog poteza. Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves i Grounded danas broje više igrača te su ostvarile nezanemarivu zaradu na Switchu i PlayStationu.

Pritom su, dodaje Spencer, i brojke igrača na Xboxu visoke – “najviše što su ikad bile”.

“Definitivno je istina da su unutar Microsofta očekivanja visoka kada je riječ o isporuci koju moramo pružiti kompaniji, jer dobivamo nevjerojatnu razinu podrške koja nam omogućava da radimo nevjerojatne stvari.

U potrazi za rastom

“Stoga razmišljam ovako: kako možemo učiniti naše igre što jačima? Osigurati da naša platforma nastavi rasti na konzolama, PC-ju i u oblaku. Mislim da je to strategija koja će nam donijeti uspjeh”, nastavlja.

Za kraj se osvrnuo na relativno teško stanje industrije, koja se nakon desetljeća rasta suočila sa stagnacijom.

“Mislim da kao fanovi i igrači moramo očekivati da će doći do promjena u nekim tradicionalnim načinima na koje su igre bile građene i distribuirane – to će se promijeniti za sve nas. Ali krajnji rezultat moraju biti bolje igre koje mogu igrati više ljudi. Ako se ne fokusiramo na to, fokusiramo se na pogrešne stvari.”

Igra

Povezano