Vijesti

Phil Spencer priznao neke od svojih najgorih odluka

Šef Xboxa Phil Spencer na Pax West panelu se raspričao o nekim “najgorim odlukama” koje je donosio kroz svojih više od 20 godina na čelnim pozicijama unutar Microsofta.

Među njima je osobito istaknuo Bungiejev Destiny iz 2014. godine, kojem su prethodile godine razvoja i pregovora s potencijalnim partnerima.

“Imam mnogo miješanih emocija i priča vezanih za Destiny,” objasnio je Spencer. “Naravno, Bungie je bio dio Microsofta kada sam ja počeo raditi na Xboxu i dijelio sam kat s Alexom Seropianom i Jasonom Jonesom u zgradi u Redmondu. Naučio sam mnogo samo boraveći u blizini Bungieja.”

Premda je bio blizak s Bungiejem, Spencer priznaje kako ga se Destiny tada nije dojmio. Sjeo mu je tek po izlasku House of Wolves ekspanzije, a tada je već bilo prekasno. Prvi Destiny je već ugrabio Activision, a Activision je ugrabio još jedan globalni fenomen.

Plastične gitare?

“Jedan zanimljiv primjer loše odluke je kada je tim iz Harmonixa stigao u Redmond, a Alex Rigopulos prezentirao igru u kojoj će napraviti plastične gitare koje će se priključivati na konzole, a zatim će prodavati pjesme koje ćeš svirati na toj gitari i pomislio sam, ozbiljno? Zaista mislimo da će to uspjeti? Čujem da je to ispala prilično dobra igra…”, dodaje kroz smijeh. Radi se, naravno, o Guitar Herou.

Ipak, Spencer tvrdi kako nije osoba koja bi se kajala te nastoji gledati naprijed i učiti iz svojih pogrešaka.

Igra

Povezano