Vijesti

PlayStation 5 će koristiti specijalni Samsungov SSD koji ostavlja standardne HDD i SSD diskove debelo u prašini

Samsung je na današnjoj prezentaciji otkrio kako će upravo njegov SSD (koji se ne zove tako) biti ugrađen u PlayStation 5, a vrlo lagano moguće i Xbox Scarlett.

Next-gen SSD!

Nekoliko smo puta već navodili kako next-gen konzole neće koristiti običan SSD, nego specijalan SSD koji se razvija za konzole. Danas smo saznali da Samsung naziva ovaj next-gen SSD imenom NVMe SSD – Non-Volatile Memory Express!

Na slici možete vidjeti kako za bootanje sistema na standardnom HDD-u treba gotovo 50 sekundi. Istu radnju standardni SSD učita za 29 sekundi, dok će NVMe SSD odraditi sve za otprilike 10 sekundi.

Pokretanje igre (u primjeru naveden Monster Hunter) traje na standardnom HDD-u 38 sekundi, na normalnom SSD-u samo 13 sekundi, dok će na SSD-u ugrađenom u PlayStation 5 (i možda Xbox Scarlett) učitavanje trajati duplo kraće.

Ovo su zaista impresivne brojke za koje se nadamo da će na kraju biti istinite. Sony i Microsoft već duže vremena svaki puta stavljaju naglasak na SSD i koje će sve on benefite donijeti igračima, ali i developerima. Prisjetite se da i sami developeri ističu koliko im SSD u next-gen konzolama puno znači i da ćemo zbog njega vidjeti stvari u igrama koje ranije nisu bile moguće.

PlayStation 5 i Xbox Scarlett izlaze iduće godine i možda ćemo ih već igrati u ovom trenutku za 365 dana. Jedva čekamo.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close