Vijesti

PlayStation 5 gamepad i VR2 “trest će nas i drmati” kao nikada prije

Sony i Immersion (vodeća tvrtka na polju simuliranja vibracije, “trešnje” i pulsiranja) sklopili su ugovor o suradnji za PlayStation 5 i idući VR. Upravo Immersionu možemo zahvaliti što u gamepadima postoji onaj “rumble” efekt jer su Sony i Microsoft posudili patent i zbog toga završili na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Immersion je 2002. godine tužio Sony i Microsoft i dobio je bitku protiv dva giganta. Točnije, Sony se nagodio s njima i isplatio im je $97 milijuna odštete.

Nakon 17 godina nova ljubav se rađa

Prošlost je prošlost, i dvije kompanije su očito zakopale ratnu sjekiru što je odlično za nas. Immersion ne surađuje samo s gaming kompanijama već se proširio i na mobilno, ali i auto tržište.

Iz kompanije su se pohvalili da će za Sony razvijati “next-gen” tehnologiju koja će razvijati osjećaj pulsiranja, vibriranja i trešnje za VR i iduću tehnologiju koja dolazi. Iduća tehnologija je naravno PS5 odnosno DualShock 5.

Ovo je prilično dobra vijest jer smo sigurni da će Sony s PlayStationom 5 taj osjećaj i rumble efekt podići na novu razinu. U velikom fokusu je očito i novi VR koji će vjerujemo simulirati vibracijama primjerice ako nas netko pogodi metkom ili bude pucao po nama.

Znate i sami ako ste isprobali VR da se osjećate kao da ste u igri, a sad s ovim će to biti još i više. Također, svi ovi skuplji i specijalni gamepadi imaju bolje simuliranu vibraciju od DualShocka 4, pa zaista vjerujemo da će DS5 otići na razinu više.

Osobno mi se sviđa i što Xbox One gamepad ima male i sitne motore koji simuliraju vibraciju na bumperima. Ne zaboravite da je na otkrivanju PS5 specifikacija nekoliko put bio naglašen i 3D zvuk koji je prema Sonyju veliki “gamechanger” kad pričamo o doživljaju zvuka, pa će uz još realnije i bolje simuliranje “vibracija” kompletno iskustvo igranja biti na većoj razini.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano