Vijesti

PlayStation 5 je najveća konzola dosad

Budući da nismo dobili nikakve službene informacije poput dimenzija PlayStationa 5, primorani smo igrati se s perspektivama i uspoređivati ih s drugim konzolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve grube procjene govore da je Sony najveća konzola dosad. Veća čak i od PlayStationa 3. Margina pogreške može biti eventualno koji centimetar. Kao referenca je uzet Blu-Ray utor standardne veličine, pa je uspoređen s Xbox Series X kojem su poznate sve dimenzije.

Stižemo do otprilike 40 centimetara visine ako se PlayStation 5 drži uspravno. Najduže stranice Xbox Series X i PlayStation 4 Pro iznose oko 30 centimetara. PlayStation 5 je značajno veći i od PS3 duljine najduže stranice od 32 cm.

Dakle, ovisno želite li PlayStation 5 držati uspravno ili vodoravno, trebat ćete najmanje 40-ak centimetara slobodnog prostora u visinu ili širinu plus dodatnih barem 10-ak (preporučamo i više) kako biste osigurali dovod svježeg zraka. Nekima će prostor predstavljati problem, međutim, radi se o ljepotanu kojeg ćete željeti pokazati i radi se tek o slatkoj brizi.

Pozitivna strana (ako negativno gledate na poveće dimenzije) svakako je veći prostor za hlađenje komponenti. Logika nam nalaže da bi zbog ovakvog riješenja PS5 trebao biti znatno tiši od starijih prethodnika.

Povezano