Vijesti

PlayStation 5 kontroler će pratiti naše otkucaje srca i znojenje (novi patent)

Portal respawnfirst otkrio je novi Sonyjev patent, a koji je jučer odobren i objavljen od strane japanskog giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema patentu DualShock 5 će u obje drške imati senzore koji će prikupljati bio-podatke poput otkucaja srca i izlučivanje znoja, a te podatke bi developeri mogli iskoristiti kako bi prilagodili igru igraču i njegovom trenutnom stanju.

Developeri će moći dodatno prilagoditi igru individualnom igraču

Primjerice, novi Resident Evil bi mogao imati algoritam koji će odabrati trenutak kada je najbolje preplašiti igrača, ili ako je igrač pod prevelikim stresom možda bi ga mogao lišiti i(ili) odgoditi trenutak kada će ga “pogoditi” jumpscareom.

U gaming industriji je postao standard kod testiranja igara mjeriti biometriju testerima i prilagođavati igre dobivenim rezultatima, a ovo, ako se pravilno implementira, bi moglo zauvijek promijeniti način na koji će se razvijati i igrati igre.

Ovaj Sonyjev izum ne znači nužno kako će isti biti podržan u PlayStation 5 kontrolerima, ali vrijedi napomenuti kako ovo nije ni približno prvi put u posljednjih nekoliko godina da se direktno ili indirektno spominju ovakve mogućnosti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano