Vijesti

PlayStation se mijenja, a fanboy nisu sretni

Sony je danas potvrdio kako njihova ekskluziva i najbolja baseball igra na tržištu MLB Show dolazi i na druge platforme. Jučer smo pisali o tome kako na PS4 stiže Minecraft Bedrock i da Sony reklamira Xbox i Nintendo Switch u svojoj reklami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prije par mjeseci sve ovo je bilo nezamislivo, a to jasno nije sve. Sjetite se samo da Death Stranding isto stiže na PC (OK, nije nikad čvrsto rečeno da je PS4 ekskluziva, iako su prvi coveri igre upućivali na to). Yakuza je izašla za Xbox One i PC. Kingdom Hearts je nekoć bio PlayStation ekskluziva, a zadnje glasine govore da će i Horizon Zero Dawn doći na PC.

Što tek reći za crossplay igranje? Nešto čemu se Sony do nedavno protivio, a sad ga je objeručke prihvatio.

Fanboy nisu sretni, svi drugi jesu!

Nakon što je danas Sony obznanio da MLB Show stiže i na druge platforme, Twitter je pun komentara bijesnih fanova kojima se ovakva nova politika ne sviđa. No, znali smo da ovo dolazi i mi smo već ranije pisali o tome.

 Vodeći čovjek PlayStationa u budućnosti nagovjestio dolazak određenih PS ekskluziva na druge platforme 
 Dolazak Death Strandinga na PC je početak kraja PlayStation ekskluziva? 

Čelnici kompanije su ranije dali hintove da ovakvo nešto možemo očekivati. Nismo niti mi naviknuli na ovakvu otvorenost PlayStationa, pa razumijemo kako je okorjelim fanboyjima.

Tržište igara se mijenja, a skupa s njim mijenjaju se PlayStation i Sony. Microsoft je puno ranije izmiješao karte i bacio adute na stol. Na kraju se pokazalo da mu se to isplatilo.

Znači li sve ovo da će PlayStation (5) ostati bez ekskluziva? Ne. Jim Ryan je nedvosmisleno potvrdio da će fokus kompanije i dalje ostati na ekskluzivama, ali isto tako je nedvosmileno izrekao da će neke igre doći na više platformi i to se upravo događa.

Ako Horizon Zero Dawn uistinu dođe na PC, fanboy neće biti niti malo sretni, ali biti će sretni svi ostali uključujući i sam Sony koji će zaraditi ekstra lovu.

Killzone 4 na PC-u? Itekako moguće. Sony i PlayStation se mijenjaju na dobrobit svih igrača i šačicu nezadovoljnih fanboyja. Znamo svi tko će na kraju izvući deblji kraj.

Sony i PlayStation će i dalje izbacivati fantastične igre, ali možda za više platformi. U tome nema ništa loše.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano