Vijesti

Pompeii: The Legacy domaćeg developera u manje od mjesec dana do 10 tisuća wishlistova na Steamu

City builder debi Pompeii: The Legacy domaćeg studija Siscia Games najavljen ovog ljeta jako dobro se probio kod šire Steam publike. Developer je u sklopu novog razvojnog bloga otkrio kako je u manje od mjesec dana igru wishlistalo preko 10 tisuća igrača na Steamu.

U ovoj city builder strategiji, kroz kampanju koja se proteže kroz više od 200 godina igrači se vraćaju u doba katastrofalne erupcije Vezuva sa zadatkom da obnove uništene Pompeje. Osim klasične izgradnje grada, upravljat ćete resursima, razvijati tehnologije trgovati s drugim gradovima Rimskog carstva te voditi diplomaciju s autentičnim ličnostima, carevima poput Marka Aurelija, Hadrijana i Trajana.

U novom blogu Željko kao solo developer se osvrnuo na elemente gradnje, upravljanja resursima te istraživanja tehnologija. Što se tiče same gradnje, bilo da se radi o objektima za stanovanje, proizvodnju resursa ili administraciju, koncepti će biti poznati ljubiteljima žanra i zapravo Pompeii: The Legacy ne odstupa previše od mnogima drage formule.

Pritom su resursi jako bitni, kako oni zemaljski poput drva, kamena i željeza preko hrane i drugih po život bitnih materijala, tako do radne snage koju će biti potrebno raspodijeliti po različitim komponentama detaljne simulacije ekonomije.

Više pronađite na Steamu ovdje gdje možete i wishlistati igru, a izlazak očekujemo negdje u 2025. godini.

Igra