Vijesti

Posljednji potezi CD Projekt REDa sugeriraju da će Cyberpunk 2077 imati multiplayer i veliki grad

Poljaci podnijeli zahtjeve za razne tehnologije unutar GameINN programa.

Znamo da je Cyberpunk 2077 u izradi, znamo da na projektu radi više ljudi nego što je ikad radilo na Witcheru 3 u danima najveće produkcije, znamo da je najavljeno kako će igra biti golema i opširna, ali ne znamo kada će doći nove informacije i detalji. Međutim, nedavno se CD Projekt RED prijavio na poljskom GameINN programu potpore za razne tehnologije, a predali su prijavu za tehnologije City Creation, Animation Excellence, Cinematic Feel i Seamless Multiplayer.

GameINN program vodi državni centar za istraživanje i razvoj u Poljskoj, te namjeravaju povećati konkurentnost domaće gaming industrije na globalnoj razini do 2023. godine. Program je zaživio zahvaljujući udruženju Polish Game Accord koji između ostalog čine CD Projekt RED, Techland, 11 bit Studios, People Can Fly i mnogi drugi.

Gamepressure je uspio saznati da je tehnologija City Creation vrlo kompleksna, a služi prilikom kreiranja velikih živih gradova koji su igrivi u realnom vremenu. Tehnologija se zasniva na pravilima, umjetnoj inteligenciji i automatizaciji, te podržava inovativne procese i alate za izradu vrhunskih igara otvorenog svijeta.

Seamless Multiplayer je tehnologija za kreiranje jedinstvenih multiplayer mehanika, uključujući mogućnost traženja protivnika, upravljanja sesijama, repliciranja objekata, te s podrškom za različite modove igranja uz jedinstvene setove dediciranih alata.

PC Gamer je kontaktirao CD Projekt RED, a Robert Malinowski je potvrdio kako je studio zaista poslao prijavu, ali da ne želi dalje objašnjavati zbog čega je prijava poslana. Dakle, poljski studio je investirao u budućnost, a jedini najavljeni budući projekt je Cyberpunk 2077.

Igra

Povezano