Vijesti

Potvrđeno je: Google Stadia stiže 19.11.

Znali smo već ranije kako Google Stadia servis za streamanje igara stiže u studenome, no sad smo dobili konačan, zacamentirani datum. Google Stadia stiže 19. 11. ove godine.

Odmah po pokretanju preko interneta će se moći streamati Red Dead Redemption 2, Borderlands 3, Wolfenstein: Youngblood, The Outer Worlds… Doduše, to ne vrijedi i za nas, jer Stadia još neko vrijeme neće biti dostupna kako ni u Hrvatskoj, tako ni u zemljama regije.

Kako smo i ranije pisali, igre za Stadiu će se trebati kupovati, cijena će im biti slična kao i na ostalim platformama, dok je velika prednost ta kako će se kupljene igre moći igrati instantno gotovo na svim uređajima, bez obzira na snagu hardvera. Kako biste igrali na TV-u trebati će vam Chromecast Ultra i poseban Stadia kontroler, a za moderne mobitele s najnovijom verzijom Androida samo kontroler. Na računalima i laptopima možete igrati s omiljenim drugim kontrolerom, ili s mišem i tipkovnicom.

Razlike između Pro pretplate i osnovne usluge.

Dostupna će biti 4K rezolucija za koju vam treba najmanje 35 mbit-a download brzine, ali i Stadia Pro pretplata po cijeni od 10 eura mjesečno. Unutar pretplate će se nalaziti i manje, odnosno starije “besplatne” igre. Ako ne želite plaćati dodatnih 10 eura mjesečno, igrat ćete igre u “samo” 1080p rezoluciji i 60 FPS-a za koje će vam biti dovoljna download brzina interneta od 20-ak mbit-a.

Napominjemo, sve ovo vrijedi samo za odabrane zemlje, a mi smo još jednom izvisili. A ako vam treba još pojašnjenja o čemu se radi, Google je složio jedan jako zgodan kratak video.

What is Stadia and How It Works - Everything You Need To Know Before Launch
Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close