Vijesti

Dosad pouzdani leaker povezuje novi Assassin’s Creed s Dubrovnikom

Popularni francuski Youtuber j0nathan dokazao se prošle godine s Valhallom kada je u nekoliko navrata javljao (kasnije potvrđene) točne informacije, a proteklog vikenda raspričao se o novom Assassin’s Creedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najnovijem videu osvrnuo se na čitav niz novih glasina po internetu, logikom je debunkirao mnoge od njih, ali kao što to inače radi, kroz čitavi video bacao je tragove poput simbola, koordinata i sličnog.

Jedna koordinata vodi u najsjeverniju njemačku pokrajinu Schleswig-Holstein. Kroz stoljeća su te dvije povijesno razdvojene pokrajine igrale bitnu ulogu pod Danskim kraljevima i Rimskim Carstvom dok se u 19. stoljeću nisu udružile, nakon čega su uslijedili ratovi Danske i Prusije, dijelili su se različitim sporazumima, a tek 1950. cjelovito postaje jedna od saveznih pokrajina Njemačke.

Koordinata koja vodi u Dubrovnik.

Druga koordinata vodi u Dubrovnik, a svi znamo kako je Dubrovačka Republika imala jako veliku povijesnu ulogu na Mediteranu, u Europi općenito, a dugo vrijeme čak i u svijetu. Na svom vrhuncu u 15. stoljeću Dubrovačka Republika slovila je kao jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, a svoj status održavali su kao trgovačka sila s jakom pomorskom flotom. No ako se Dubrovnik i nađe u Assassin’s Creedu, to će biti u vremenskom razdoblju negdje u 12. stoljeću.

Lokacije povezane uz Richarda Lavljeg Srca

Kao lokacija prikazan je i grčki otok Krf, a čini se da se sve svodi na engleskog kralja Richarda I. Lavljeg Srca koji je ujedno i jedan od glavnih likova u prvom Assassin’s Creedu. U kontekstu Dubrovnika, Richard I. ga je (navodno) posjetio na svom povratku s trećeg Križarskog rata 1192. i to spletom okolnosti. U Dubrovniku se jedva spasio nakon strašne oluje na moru, a nevrijeme je bilo razlog zašto je stao i na Krfu (što je za razliku od Dubrovnika zaista povijesna činjenica).

Osim hrpe hintova J0nathan je donekle potvrdio samo dvije stvari. Da je novi Assassin’s Creed u razvoju kod Ubisoftovog studija u Sofiji, a trebali bismo ga igrati tek u 2022. godini.

Ako je J0nathan u pravu, nakon Assassin’s Creed III: Liberation za Vitu i Assassin’s Creed Rogue koji su bili igre nešto manjeg tipa, te niza DLC-ova za druge Assassin’s Creed igre, Ubisoftovom studiju u Sofiji ovo bi bila prva velika igra.

U svakom slučaju, J0nathan ne želi otkriti tko mu je izvor, a video je glasno odjeknuo internetom. Hoće li stvarno Dubrovnik ili išta od navedenog iznad biti u novoj Assassin’s Creed igri sigurno nećemo saznati u neko dogledno vrijeme, posebno ako se zaista radi o igri tek za narednu godinu. Do onda ćemo sve ovo ipak uzeti s velikom dozom opreza, ali u svakom slučaju bilo bi lijepo igrati na jednoj povijesno bitnoj lokaciji poput Dubrovnika i Dubrovačke Republike.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano