VijestiZanimljivosti

Prva PS5 prevara u Hrvatskoj: Preveslao ga je za 9.000 kuna

Nakon što smo se ranije danas osvrnuli na bezobrazne cijene PlayStationa 5 koje prodavači traže na oglasnicima, javio nam se čitatelj s pričom i slikama kako je nasamaren za 9000 kuna. Umjesto PS5, dobio je kutiju prepunu peleta te isparane cipele. Pristao je sve podijeliti s nama u nadi da netko drugi neće ponoviti sličnu pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelj će zbog privatnosti ostati anoniman. Za potrebe teksta nazvat ćemo ga Marko, a mi nećemo otkriti njegovu točnu lokaciju. Prije svega zbog potencijalne policijske istrage. S Markom smo se čuli telefonski.

“Nisam uspio naručiti PS5. Uvijek bih zakasnio ili su drugi bili brži. Ukrcavam se na brod u srijedu. Neće me biti možda i pola godine, zbog korone neću moći izlaziti u luku pa sam odlučio kupiti PS5 preko oglasnika. Platit ću je više ako je dobijem do utorka, samo da si skratim dane na oceanu”, započeo je Marko.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)

“U četvrtak i petak (na dan izlaska PS5 i dan poslije, op. a.) ovi što prodaju na Njuškalu ili nisu još dobili konzole ili su ih već prodali. Neki su bili predaleko, a neki sumnjivi. Zvao sam ljude i u subotu i napokon poslijepodne se dogovorim s jednim. Poslao mi je slike i sve je izgledalo OK. Dogovorimo se da mu uplatim na račun, a on meni pošalje konzolu autobusom iz Rijeke kad primi lovu.

Zvučao je fer, čak mi je i spustio malo cijenu. Uplatio sam mu 8700 kuna na račun u banci preko mobitela. U ponedjeljak javlja kako su novci sjeli i šalje mi u 12h paket autobusom za Split. Šalje mi sliku paketa, šalje sliku busa, šofera… Do Splita mi treba jedno sat vremena vožnje, ali nije mi problem za ovo. Navečer dočekam bus, pokupim paket i sve mi izgleda super. Težak je, velik… Dođem doma i raspakiram… Kad ono…”

Ovo su slike koje nam je poslao. Osim kutije popunjene peletima dobio je i istrošene cipele te vulgarnu poruku. Naravno, broj preko kojeg su komunicirali je isključen, a oglas je nestao s interneta.

O čovjeku koji ga je prevario zna sve. Ime, prezime, adresu stanovanja, bankovni račun… Ali ne može napraviti ništa. Osim prijaviti policiji, tužiti, a zatim čekati da se stvar riješi. Prema trenutnom kaznenom zakonu svaka materijalna šteta koja premašuje 2000 kuna vodi se kao “znatna materijalna šteta” što znači da prevaranta državno odvjetništvo treba goniti po službenoj dužnosti.

Budući da sutra odlazi na rad u inozemstvo, Marko nije optimističan po pitanju povratka novca. “Najgluplji sam čovik na svitu!” odgovorio je na pitanje zašto nije bio oprezniji. “Nikad me nisu prevarili, a naručivao sam svašta.”

Što na sve kaže Markova žena? “Prvo me je istukla, pa izbacila iz kreveta, a jutros mi je samo rekla kako će nam ovo bit najskuplje grijanje u životu (peleti). Zadnju noć prije ukrcaja ću sigurno opet provest na kauču, haha”, završio je Marko svoju priču sa smjehom.

Za kraj bismo poručili da, ako baš jako želite novu konzolu i želite za to izdvojiti veći novac, ovakve transakcije uvijek obavljate uživo. Ako baš trebate kupiti od nekoga, uložite maksimalan napor u to da to bude osobna primopredaja uz prethodno isprobavanje, a budući da ćete sa sobom nositi veliki novac, predlažemo da nikada na ovakve dogovore ne idete sami te na čudne lokacije u čudna vremena dana. Naravno, najbolje od svega je strpiti se i kupiti PS5 kada nove količine budu dostupne u trgovinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano