Vijesti

Prvi put u povijesti Xbox je prestigao PlayStation u Japanu

Ovakvo nešto se nikada u povijesti ni približno nije dogodilo. Prvi put u svojih 8 godina prisustva u Japanu, Xbox je po prodaji pretekao PlayStation.

Baš kao što se to u nekoliko navrata u posljednje vrijeme dogodilo i u Europi, tako i ovim podacima prodaje manipulira isključivo dostupnost konzola. U prijevodu, PlayStation je prošli tjedan imao manje dostupnih konzola u prodaji od Xboxa, javlja Famitsu.

Anomalija koju je stvorila nedostupnost

Samo Xbox Series S, kojeg i u Japanu ima u slobodnoj prodaji na policama, prodan je u 6120, a PlayStation 5 u samo 2693 primjeraka. Da se radi tek o anomaliji koju diktiraju opskrbni lanci, potvrđuju podaci prodaje iz tjedna ranije, kada je PS5 prodan u skoro 50 tisuća komada.

U Japanu Xbox vjerojatno nikad neće preuzeti primat od PlayStationa, dok je Nintendo klasa iznad oboje. Kako navodi Famitsu, ukupna prodaja PS5 u Japanu se bliži 1.5 milijuna, a oba next-gen Xboxa kumulativno su tek premašila 200 tisuća. Na drugoj strani skale Switch dominira s preko 70 tisuća prodanih komada u samo jednom tjednu.

Povezano