Vijesti

PS5 Pro je bio javna tajna na Gamescomu. Očekujemo skoro otkrivanje

Sony još uvijek nije službeno predstavio PlayStation 5 Pro, no sve ukazuje da će to učiniti uskoro. Prošlog tjedna na Gamescomu u Kolnu programeri su bili prilično otvoreni o njegovom postojanju i u ovom trenutku PS5 Pro je javna tajna.

Razvojne jedinice već su neko vrijeme u rukama developera koji pripremaju svoje igre. Urednici talijanskog portala Multiplayer čak prenose riječi jednog developera koji je priznao kako je njegov tim odgodio svoju igru zbog PS5 Pro, a i brojni drugi novinari na Gamescomu su čuli nešto slično tog tipa.

Novinaru Wccftecha jedan developer otkriva kako se PS5 Pro znatno bolje nosi s Unreal Engine 5 naslovima, a s obzirom da se radi o trenutno najpopularnijem grafičkom pokretaču, čini se kako stižu bolja vremena. Barem za one koji se odluče nadograditi na bolju, a potom i skuplju mašinu.

Najava se po novome očekuje negdje u jesen ove godine, a predviđa se kako bi lansiranje uslijedilo krajem ove ili početkom iduće godine. Podsjećamo, prema leakovima, očekujte oko 45% bolje “sirove” performanse, ali pravo poboljšanje stiže s dodatkom novog hardvera za strojno učenje i PSSR-om – upscalerom uz kojeg će se, kažu stručnjaci, igre izvoditi dvostruko bolje.

Povezano