Vijesti

“PS5 SSD je daleko najbolji u industriji, učitavanja su stvar prošlosti; PS5 će pokrenuti i PC evoluciju”

Ne smijem ni staviti u članak PlayStation 5 Unreal Engine 5 demo jer opet će nam se srušiti portal od navale. Što je svakako dobro i hvala svima koji nas čitate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim same grafike, Epic Games osnivač i CEO Tim Sweeney, bio je pun hvalospjeva za PlayStation 5. Čini se da su Sony i Epic Games zaista usko surađivali kako bi Unreal Engine iskoristio prvenstveno sve prednosti koje donosi PlayStation 5 SSD.

Pohvale idu toliko daleko da je Sweeney jasno i glasno rekao kako su “učitavanja na PlayStationu 5 stvar prošlosti.”

The world of loading screens is over. The days of geometry popping up as you’re going through game environments are ended.

Iduće njegove riječi možda će odjeknuti još više i stvarno pokazuju koliko je SSD u PS5 revolucionaran. Sweeney je naglasio da ne postoji ništa slično PS5 SSD-u na tržištu. Ne samo konzolaškom, već i na PC-u tržištu.

We’ve been working super close with Sony for quite a long time on storage. The storage architecture on the PS5 is far ahead of anything you can buy on anything on PC for any amount of money right now. It’s going to help drive future PCs. [The PC market is] going to see this thing ship and say, ‘Oh wow, SSDs are going to need to catch up with this.

Demo koji smo vidjeli vrtio se na ranoj verziji PS5 konzole (developer kit), i radio je na 1440p rezoluciji bez ray-tracinga. Zanimljivo je kako je Sweeney dosta rezervirano pričao o Xbox Series X konzoli, pa ne znamo da li Epic i Sony imaju nekakav poseban deal ili je nešto drugo u pitanju.

Tim je istaknuo kako je PlayStation 5 iznimno balansirana konzola na svim poljima i da možemo očekivati velike stvari.

Ako je suditi prema prvoj demonstraciji, čovjek govori istinu. Ne zaboravite da je ovo tek prvi prikaz i tek početak generacije. Zamislite samo kakve ćemo igre i vizuale vidjeti nakon dvije-tri godine kada sami developeri ovladaju svim čudima koje će nuditi UE5 i next-gen konzole.

Budućnost je zaista svijetla kad pričamo o igrama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano