Vijesti

Razlika između PlayStationa 4 i Xboxa One je nevjerojatna

Tamo negdje 2013. godine u toku razotkrivanja konzola nove generacije bilo je savršeno jasno kako će Sony, osim ako Microsoft nešto drastično ne promijeni, biti “pobjednik”. Microsoft je mijenjao, pa čak i drastično, ali naposlijetku najdrastičnija je razlika u prodajnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony se prošlog tjedna pohvalio kako je prodan i 109-milijunti primjerak PlayStationa 4. I kako obično to biva, uspješniji se hvali predanijim brojkama, dok onaj drugi šuti ili objavljuje brojeve koji njemu pašu.

Znali smo da Xbox One jako zaostaje, ali sada zahvaljujući AMD-u koji je radio hardverska riješenja za obje konzole znamo i točno koliko iznosi ta razlika. AMD je objavio kako je prodano 150 milijuna konzola ove generacije, a kad oduzmemo 109 milijuna potvrđenih PlayStationa 4, dolazimo do brojke od samo 41 milijun prodanih Xboxa One.

Dakle, dosad je Sony prodao čak 68 milijuna konzola više od Microsofta. Razlika se s vremenom povećava, a izgledno je kako će se trend i nastaviti. Može li Sony ponoviti sličan uspjeh s PlayStationom 5, odnosno, bolje pitanje je – može li Microsoft kiksati više s novim Xboxom?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano