Vijesti

Remake Until Dawna na PS5 navodno s manjim brojem igrača od Concorda

Osim naprednijih vizuala, 3D zvuka, netom izdani remake Until Dawna dolazi i s malim proširenjem priče koja otvara prostor za nastavak, ali to sve nudi za cijenu praktički nove igre gdje je svima osim Sonyju bilo jasno da i neće uslijediti neki preveliki prinos.

Na isto ukazuju i prve informacije o prodaji i igranju. Tako je Until Dawn izbrojao tek 2607 istovremenih igrača na Steamu, što je nekoliko puta više od milenijskog neuspjeha Concorda, ali situacija na konzoli mogla bi biti još i gora.

Za razliku od Steama, nemoguće je pratiti statistike PSN-a, ali zato stranica True Trophies ima prilično reprezentativan uzorak od čak 3,1 milijuna aktivnih igrača koji su odlučili dijeliti svoje informacije. Tako True Trophies bilježi 28% manje igrača Until Dawna nego Concorda krajem kolovoza.

Čisto za usporedbu, True Trophies navodi i ovogodišnje PS5 reizdanje The Last of Part II od kojeg je remake Until Dawna izbrojao čak 98,5% manje igrača.

Dakle, stvari ne izgledaju dobro, što najviše pripisujemo Sonyjevom marketingu koji je zakazao na još jednoj velikoj igri, a djeluje neozbiljno i po pitanju PS5 Pro te cjelokupnom recentnom djelovanju PlayStationa. Međutim, nastavak nebi trebao biti upitan, na njemu već neko vrijeme radi studio Firesprite.

Igra

Povezano