Vijesti

RIP indie igre na PS5; PlayStation 5 je konzola za hard-core igrače i ljubitelje velikih, blockbuster igara

I znate što je najbolje? Ovaj naslov nisu izmislili “mulci” s FFA portala, već je ovo sam Sony izjavio. Veliki fokus Sonyja u idućoj generaciji konzola će biti upravo na velikim, grafički napucanim blockbuster igrama i ekskluzivama zbog kojeg toliko ljudi vole PlayStation brand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je da je Sony oduvijek bio “indie friendly” i vjerujemo da će i dalje na konzoli biti indie igara, ali veliki fokus Sonyja kojemu je PlayStation glavni brand i izvor prihoda su velike ekskluzive, ali i druge velike 3rd party igre koje će Sony promovirati što znači da će indie igre ipak biti u drugom planu.

Sony will concentrate less on showcasing independent games, and more on high-end offerings!

Mr. Yoshida (Sony CEO) ističe da su igre i igraća industrija bitnije nego ikada prije i da Sony želi privući kupce pristupom koji je započeo na PS2, ali i na PS4. Čitajte – velikim i novim ekskluzivama.

Također, još jednom je napomenuo da će konzola u grafičkom smislu biti ogroman skok u odnosu na sadašnju generaciju.

The fifth-generation of PlayStation is “dramatically increasing the graphics-rendering speed

Temelj next-gen PlayStationa su upravo ekskluzive s velikim naglaskom na grafiku i priču. Ovo je zapravo sve što igrači i žele, zar ne? Sony je shvatio to jako dobro i već vidimo da ako konzola ne bude preskupa, sigurno je da će biti ogroman uspjeh jer dobitna formula je tu. Ogromne, grafički napucane ekskluzive? Samo dajte što više takvih igara jer svi znamo kakve ekskluzive ima PlayStation.

Zanimjivo, Yoshida je izjavio da kao konkurenciju vidi Microsoft, a ne Gooogle ili Nintendo. Nintendo ide svojim smjerom, a Google će teško proći sa Stadiom kakvu je predstavio prije nekoliko dana, ali i tome ćemo u drugom članku.

Nadamo se samo da će Sony otkriti što više detalja o PlayStationu 5 uskoro. Zasad sve zvuči i više nego odlično.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano