Vijesti

Scarlet Nexus – detalji nove generacije JRPG-a

Bandai Namco jučer je najavio novu RPG franšizu pod imenom Scarlet Nexus; projekt vođen bivšim članovima Tales development teama, a potvrđen je za Xbox Series X i Xbox One. Datum izlaska za sada stoji kao nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nova generacija konzola pružit će razvojnom teamu da dosegne puni potencijal Scarlet Nexusa” – izjavio je producent Keita Iizuka. Igrači mogu očekivati vizale i visoku rezoluciju uz visoki frame rate u potpuno interaktivnim borbama. Kako Xbox “fura” svoj Smart Delivery, to znači da će igrači jednako uživati u verziji igre na trenutnim i novim generacijama. Ok, zašto bi onda netko kupovao novu konzolu ako će užitak biti isti?

Teške izjave padaju i od “glave” Bandai Namco Americe, Stephena Akane (senior brand manager): “Scarlet Nexus cilja da promijeni način na koji gameri vide i doživljavaju JRPG, uz moćnu estetiku i tečnu borbu koja balansira brzu akciju i strateško planiranje”.

Team je vođen talentiranim ljudima gore navedenog bivšeg Tales teama, između ostalog i Vesperie koja slovi kao uspješna (iako je mnogi i mrze); team koji kombinira godine i godine iskustva kombinirane s kreativnošću i slobodom koju će donesti nova generacija konzola. Hrabre riječi jednog mlakog prikaza, usudio bih se reći. Zadnji naslov koji je ovako izgledao bio je Code Vein, a i nije baš bio nešto specijalno.

Priča kaže sljedeće…U galaksiji mnogo svjetlosnih godina ispred nas, otkriven je hormon u ljudskom mozgu koji ljudima daje specijalne moći i mogućnost promjene svijeta. Borba će biti između ljudi i Othersa – bića gladna ljudskih mozgova. Kako su oni potpuno otporni na konvencionalne metode napada, povežite točke tko će i kako spasiti stvar.

Moja prva asocijacija za borbu bila je Platinum Games, šteta što to nije slučaj. Oni su inače poprilično dobri u načinu izvedbe borbe, dok Bandai i ne ulijeva neko povjerenje nakon zadnjeg DBZ-a i ostalih naslova. No, možda se i varam. U svakom slučaju, gdje god je tog Japana i animea, tu sam svakako.

Neke od poznatih specifikacija:

  • Xbox One X Enhanced – Da
  • 4K – Da
  • HDR – Ne
  • Optimizirano za Xbox Series X – Da
  • Xbox Play – Da
  • Smart Delivery – Da

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano