Vijesti

Šef PlayStationa: “Još nismo otkrili najveće PS5 mogućnosti”

Sony je s PlayStationom 5 krenuo s otkrivanjem detalja još prošle godine, pa iako znamo već sad poprilično o novoj konzoli, od SSD-a do hardverskog ray tracinga do haptičke vibracije i 3D audija, još imamo toliko toga za saznati. Otkrio je to šef PlayStationa Jim Ryan u zanimljivom intervjuu za japanski Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakog puta s novom konzolom imamo grafički i proceroski napredak. To je primamljivo, ali trebamo imati zasebne novosti. Zasad smo već potvrdili SSD, gotovo neprimjetna učitavanja su velika promjena. 3D audio i haptička vibracija su također velike stvari koje kad isprobate ćete biti iznimno iznenađeni. Čak i samo igranje jednog Gran Turismo Sporta na PlayStationu 5 je jedno posebno iskustvo. Iako funkcionira dobro “na starom” kontroleru, nakon što doslovno osjetite stazu s haptičkom vibracijom na PS5 kontroleru i zaigrate s novim, prilagodljivim triger palicama povratka više nema. Ali znate… Imamo još unikatnih novosti za PlayStation 5 koje će ga totalno razlikovati od prošlih konzola. Velike novosti koje čine razliku tek čekaju svoju najavu””

Jim Ryan za japanski Business Insider

Ryan se, ono što nam je posebno zanimljivo, u kratkom razgovoru osvrnuo i na postepeno izlaženje nove konzole po regijama, za koje je izjavio kako još uvijek nije spreman komentirati. Podsjetimo, PlayStation 4 je u prodaju krenuo u studenome u 2013., međutim, mi u Hrvatskoj smo ga mogli kupiti tek u siječnju 2014., a ekipa u Japanu tek u veljači te iste godine.

Dakle, velike mogućnosti PlayStationa 5 još uvijek nisu najavljene. Iza nas je CES sajam na kojem ništa nije otkriveno, ali ako ćemo uzeti za referencu otkrivanje PlayStationa 4 onda je veljača definitivno mjesec kojem se veselimo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano