Vijesti

Šef PlayStationa želi da PC igrači kupe PS5 za igranje PS single-player ekskluziva

Nedavni uspjeh Helldiversa II potaknuo je raspravu među igračima o tome trebaju li PlayStation ekskluzive izlaziti prvi dan i za PC i za PlayStation. Ako je uopće bilo ikakvih dvojbi, uskoro CEO PlayStationa, Hermen Hulst objasnio je koju će strategiju PlayStation imati dok je on na čelu kompanije.

Live service naslovi iz PlayStationove radionice izlazit će simultano za PC i PlayStation, ali ono najvrijednije i najbolje što PlayStation ima, a to su single player igre – neće. PlayStation će i dalje zadržati praksu koju trenutno ima, a to je da single player igre na PC dođu s godinu ili više zakašnjenja.

Razlog tome je što se Hulst nada da će na taj način potaknuti PC igrače da kupe PS5.

Ako smijem reći svoje mišljenje, a smijem…mislim da je Sony pronašao krivu crkvu jer PC igrači su poznati po tome da fantastično mogu igrati igru čekanja i nije im problem pričekati nekoliko godina da bi odigrali najbolje iz svijeta igara, a to su najčešće single player igre iz PlayStationove radionice.

Ipak, ovakav potez je očekivan i vrlo pametan. S jedne strane Sony će zadovoljiti svoje najžešće PlayStation fanove kojima neće toliko smetati što će nekoć PS ekskluzive doći na PC s velikim zakašnjenjem, a Sony će se zadovoljiti prodajom “starijih” igara PC igračima.

Vuk sit, sve ovce na broje.

Povezano