Vijesti

Sony je bio treći najpopularniji na E3, iako nije ni bio tamo; najpopularnija igra FFVII Remake

Twitter je majka popularnosti danas, ono što tamo “trendira” je odličan pokazatelj popularnih tema na internetu, pa se ekipa iz Hollywood Reportera potrudila istražiti koji su pojmovi, brendovi te igre općenito bili najpopularniji na Twitteru tokom trajanja E3 konferencija i E3 sajma općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globalno gledano Nintendova konferencija, odnosno tzv. Direct bio je najpopularniji događaj na E3. Drugi je bio Keanu Reeves imenom, glavom i bradom na Microsoftovoj E3 konferenciji, dok je Square Enixova konferencija bila treća po popularnosti – i to u trenucima prikaza Final Fantasy VII i Marvel’s Avengersa.

Najpopularnija igra: Final Fantasy VII remake

Što se tiče izdavača, tu je Nintendo također prvi, Microsoft je drugi, tok je treći najspominjaniji izdavač tokom cijelog E3 bio Sony kojeg nije bio ni prisutan na E3. Kako ni sa vlastitom konferencijom, tako ni na showflooru. Ono što je također važno naglasiti, u trenutku održavanja vlastitih E3 konferencija svaki izdavač (EA, Ubisoft, Bethesda…) bio je na vrhu trend lista na Twitteru, što je odličan pokazatelj kako gaming industrija stoji u cijelom svijetu.

Od igara najtweetanija igra bila je Final Fantasy VII remake, druga je Cyberpunk 2077, dok je treća bila nova Zelda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano