Vijesti

Sony je napravio glupost s novim partyjima i toga je sada svjestan

Naslov teksta možda ne sugerira koliko je dobar smjer kojim je Sony odlučio krenuti novim sistemom partyja. Ali u procesu je napravljena jedna velika pogreška i to se nikome ne sviđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da sa svakim novim igranjem pokrećete novi party, Sony je s PS4 8.0 nadogradnjom i uoči izlaska PS5 party razgovore odlučio povezati s regularnim razgovorima. Primjerice, direktno iz poruka s prijateljem ili grupom prijatelja možete ući u glasovni razgovor. Slično kao što je to na Discordu, Messengeru, Viberu…

I to je odlična stvar. Ako imate grupu prijatelja s kojima često igrate dovoljno je samo ući u glasovni razgovor unutar grupe. Bez pozivnica, podsjetnika i upozorenja. Jasan je smjer u kojem će Sony ići s novom aplikacijom, PS5 i nadolazećim socijalnim mogućnostima. Uzor je Discord, najpopularnija i realno najbolja platforma za socijalizaciju gamera, pa i šire.

Međutim, što kada želite partyju priključiti nekoga tko inače nije u krugu vaših prijatelja? Primjerice, prijatelja od prijatelja samo za jedan raid ili nekoga koga ste slučajno pronašli online. To je ranije bilo jednostavno, budući da su party razgovori bili odvojeni od poruka. A ne želite neznanca ubaciti tek tako u privatnu grupu.

Komplicirano i bespotrebno

Sada i nadalje u sličnoj situaciji nameće se hrpa nepotrebnih koraka. Trebate pokrenuti kompletno novu grupu, dodati u nju sve dosadašnje prijatelje, pa dodati nove… A nakon svakog igranja preostaje vam hrpa grupa čudnih mješavina prijatelja. Uglavnom, komplicirano i bespotrebno.

Nakon burnih reakcija igrača to je shvatio i Sony. Svjesni su kritika i sigurni smo kako će propust brzo ispraviti. Možda već do izlaska PlayStationa 5. Najjednostavnije moguće rješenje s kojim bismo svi bili zadovoljni je da novopozvani igrač bude u glasovnom razgovoru, ali da nema pristup kompletnoj grupi (porukama, slikama…).

Najčudnije od svega je to što su igrači u zatvorenom testiranju mjesecima prigovarali istu stvar, a zašto je Sony unatoč svemu odlučio izići s identičnim sistemom je nejasno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano