Vijesti

Sony je navodno u tajnosti sklopio dogovor o Black Myth: Wukongu

U lipnju je developer Game Science objavio da je izdanje njihovog dugo iščekivanog akcijskog RPG-a Black Myth: Wukong, na Xboxu odgođeno zbot tehničkih problema. Spominjali su se memory leakovi na Series S, međutim, to možda nije bilo (skroz) točno.

Naime, IGN i Forbes javljaju kako je, prema njihovim izvorima, posrijedi ekskluzivni dogovor Sonyja i kineskog developera kojeg nijedna strana nije javno objavila.

Nešto slično je nedavno sugerirao i sam Microsoft koji je, upitan o tehničkim poteškoćama igre na Xboxu, odgovorio kako “ne može komentirati dogovore koje su naši partneri sklopili s drugim platformama.”

Čudna posla

Ako je to istina, postavlja se pitanje zašto dogovor nije bio javno objavljen i, ako je zaista postojao, zašto su izjave Game Sciencea sugerirale da je kašnjenje vezano uz tehničke probleme. Naposlijetku, ima li smisla sklapati ekskluzivne dogovore dok je konkurencija praktički na koljenima, barem što se tiče konzolaškog poslovanja.

S druge strane, Xboxu skloni Nick Baker s Xbox Ere dodaje kako nije u pitanju plaćena ekskluzivnost, već je Sony investirao u tim koji je Game Scienceu pomogao u portanju i optimizacije izvedbe za PS5.

Kako bilo, Wukong je u međuvremenu postao najveći SP naslov u povijesti Steama, a danima nakon izlaska dominira i listama najprodavanijih naslova na PlayStationu.

Igra

Povezano