Vijesti

Sony je potvrdio da PlayStation 5 ne izlazi u prva četiri mjeseca 2020. godine

Sad znamo i službeno kako PlayStation 5 nećemo vidjeti početkom 2020. godine. Štoviše, sigurno je da konzola ne izlazi u prvom kvartalu 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad bolja godina za Sony i PlayStation

Sve ove podatke smo saznali zahvaljujući financijskom izvještaju Sonyja za 2018. godinu iz kojeg smo doznali da je kompanija, ali i čitava PlayStation divizija imala rekordnu godinu i rekordne prihode.

U 2018. godini PlayStation 4 je prodan u 17.8 milijuna komada što je manje u odnosu na prethodnu godinu kada je kompanija prodala 19 milijuna. Svejedno, PlayStation i Sony su imali rekordan prihod koji kompletno odlazi u smjeru PlayStationa 5.

Kompanija je izjavila da je PlayStation 4 prodan u 96.8 milijuna komada i jasno je da će brojka od 100 milijuna prodanih konzola biti prestignuta ovu godinu.

Budućnost je…

PlayStation 5 svakako, ali sad kad znamo da ne izlazi u prva četiri mjesec, kao najraniji datum izlaska je logično svibanj. No, gledano kroz povijest šanse su jako male da će kompanija izdati konzolu u svibnju. Ljeto također se ne čini kao logičan izbor, pa sve smo bliže mišljenju da ćemo PlayStation 5 dobiti tek na jesen 2020. godine što nam se čini prilično daleko, ali kao i najlogičniji datum izlaska. Listopad ili studeni 2020. godine.

Većina dijeli mišljenje da je studeni 2020. logičan datum izlaska. Ako i je, samo se nadamo da će Sony osigurati worldwide launch i da mi u Hrvatskoj i ovim krajevima nećemo morat čekati još i duže na izlazak.

Što ćemo igrati do tada kad nemamo datum izlaska niti za The Last of Us Part II, niti za Death Stranding ili Ghost of Tsushima?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano