Vijesti

Sony je premašio brojku od pola milijarde prodanih PlayStation konzola

Svaka čast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo negdje ranih devedestih kada se dogodio raskol između Nintenda i Sonya oko CD add ona za Super Nintendo nazvanog Play Station i kada je Sony odlučio nastaviti razvijati konzolu samostalno, nitko nije mogao pretpostaviti da će požnjeti tolik uspjeh. Od 3.12.1994. godine traje nova era gaminga potpomognuta epskom izgovorenom brojkom od 299$ na E3 1995 u kojoj je Sony došao na tržište kućnih konzola i video igara te ostao kraljevati dan danas.

Unatoč ponekim turbulencijama, ovaj div gotovo pola stoljeća bilježi dominaciju u tom segmentu koji traje i dan danas. Što više, sudeći kako se izbacuju odlične ekskluzive za trenutnu PlayStation 4 konzolu kao na traci, igrači ovu, a i prošlu godinu ocjenjuju kao novo zlatno doba gaminga. Zbog toga nije ni čudo da je PlayStation 4 u nepunih 5 godina postojanja prodan u 81,3 milijuna primjeraka, a velika je vjerojatnost da će u idućoj godini odvaliti “preko stotke”.

Zahvaljujući svemu tome, Sony se može pohvaliti da je prodao preko pola milijarde svojih konzola u 24 godine. Točnija brojka je 525,3 milijuna i, kao što se vidi, nema znakova posustajanja. Za sve lojalne fanove u čast toga, Sony je odlučio napraviti 50000 komada specijalnog PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition.

PS4Pro500million.jpg

Moramo priznati da izgleda jako seksi i da će biti vruća roba kada izađe 24.8.2018 po cijeni od 499€. Već nam sad sline cure! Moći će se zaspebno nabaviti i Dualshock 4 kontroleri te edicije po cijeni od 64€. Detaljnije specifikacije o tome se mogu vidjeti ovdje. Sve što nam kraju preostaje reći je to da želimo Sonyju puno uspjeha i neka samo nastave ovim tempom kao do sada! Svaka čast Sony!

{loadposition pratinas}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano