Vijesti

Sony je prošli tjedan priopćio kako nema odgode za TLoU 2, Tsushimu i PS5. Jedno je jučer odgođeno. Samo kažemo

Nažalost, COVID-19 pandemija poremetila je planove Sonyju i brojnim drugim developerima i izdavačima. Dok SAD broji nevjerojatne brojke zaraženih, a “ludilo” tamo je ludilo tek krenulo, brojni developeri rade iz kućne izolacije uz znatno manju produktivnost. Sony je prvi veliki igrač koji je prisiljen odgoditi jednu veliku igru (The Last of Us Part II), ali za očekivati je kako će uslijediti i brojne druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudnija od odluke odgode The Last of Us 2 koja je realna, bila je službena objava Sonyja od prije tek 6 dana u kojoj su demantirali odgodu bilo čega. Sony je izričito i nedvosmisleno izjavio: nećemo odgoditi novi The Last of Us, Ghost of Tsushimu, kao ni PlayStation 5.

Pet dana kasnije ipak je odgođen The Last of Us 2 i zasad nema novog datuma. Osim obećanja kako će se izlazak dogoditi “jednom kada se situacija primiri”. Izvjesno je kako slična sudbina iščekuje i Ghost of Tsushimu koja je svoj izlazak trebala dočekati tek pokoji tjedan poslije.

Tko sada može planirati bilo što?

I ne radi se tu o nikakvoj nesposobnosti developera i izdavača. Obje igre su praktički dovršene, međutim, logistički je u uvjetima koje za sobom povlači korona virus iznimno teško organizirati izlazak takve dvije igre. Potrebno je organizirati marketing, tiskati diskove, logistički transportirati materijale distributerima i odraditi sve obaveze koje imaju prema njima, a sve to dok su trgovine – zatvorene, a ljudi koji bi trebali iznijeti sve to su zatvoreni kod kuće. Nemoguće.

Okolnosti koje za sobom povlači korona virus nepoznate su čovječanstvu i još se nikada nismo suočili s krizom ovakvog oblika i razmjera. Odgoda The Last of Usa jako je dobar primjer kako se kriza manifestira na gaming industriju. Sve se može promijeniti u periodu od tek par dana.

Hoće li PlayStation 5 izaći ovih blagdana? Pa tko normalan to sada sa sigurnošću može tvrditi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano