Vijesti

Sony patentirao još jedan patent koji će omogućiti igranje starih PS2/PS3/PS4 igara na PlayStationu 5

Ne samo to, nego će te igre biti i poboljšane na PS5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je već svima da će PlayStation 5 biti kompatibilna konzola sa starijim PlayStation igrama. To konkretno znači da ćemo moći igrati sigurno PS4, PS3, a možda i PS2/PS1 igre na njemu. Ne samo da ćemo moći igrati, nego će one izgledati i bolje nego sad.

Novi dan, novi patent

Jučer je Sony u Japanu registrirao novi patent koji uz patent o kojemu smo pisali prije 20 dana zaokružuje priču u potpunosti. I ovdje se kao kreator patenta navodi Mark Cerny koji je vodeći inženjer i kreator novog PlayStationa. Patent je teško objasniti, pa ćemo koristiti izvorni prijevod i onda ćemo pojasniti što to znači. Patent kaže ovako:

“Simulation of legacy bus operation for backward compatibility.”

“Bus” u tehničkom smislu odnosi se na komunikacijski sistem između dvije različite komponente unutar elektroničke naprave. Zajedno s patentom o kojem smo već pisali prije 20 dana, to znači da je Sony novim patentom riješio da ih tako nazovemo “komunikacijske” probleme između starijih igara i PlayStation 5 konzole.

Ovaj novi “bus” patent ide ruku pod ruku s tim CPUID patentom od neki dan. Ne samo to, nego kad pročitate detaljnije novi patent, on može boostati bus što u prevedenom smislu znači da će starije igre na PlayStationu 5 biti poboljšane i imati bolje performanse. Nešto kao što Xbox One X radi sa starijim Xbox 360 igrama. To bi bilo odlično budući je da Xbox One X nekim starim Xbox igrama darivao doslovno novi uzlet.

Ako znate japanski, novi patent možete pronaći ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano