Vijesti

Sony planira limitiranu PS5 proizvodnju u prvoj godini

Kako doznajemo preko Bloomberga, SIE (Sony Interactive Entertainment) planira manju proizvodnju PS5 konzola usporedbno sa PS4 tokom izlaska. Navodno će visoke tehničke performanse utjecati da početna cijena bude nešto veća, pa se samim time očekuje i manja prodaja. Radi se o brojkama između 5-6 milijuna jedinica, a usporedno ako stavite PS4 u tu situaciju, on se prodao u 7,5 milijuna u prvoj polovici godine kada je izašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je stanje COVID-19 virusa samo omeo Sony u smislu njegovih promocija, svi ostali planovi oko proizvodnje idu po planu, te nema problema oko kapaciteta iste, navode izvori.

Plan je da PS4 ipak bude svojevrsni “most” u vrijeme limitiranog broja PS5 kako bi još malo napunili džepove svoje online usluge, a to bi se trebalo dogoditi smanjenjem cijela osnovnog i PRO modela PS4 kada PS5 jednom krene u prodaju.

Situacija se još uvijek može promijeniti, do nje je došlo zbog navedene situacije u svijetu, a rad od doma velike većine svakako nije pozitivna stavka za fiskalnu godinu i njezine promotivne svrhe.

Nadalje, spomena o odgodi konzole nema, a dobro znamo da Xbox Series X ne planira ništa slično, pa Sony mora ići uz korak s Microsoftom (ne mora, ali bilo bi im pametno).

Masovna proizvodnja trebala bi krenuti u 6.mj.

Izvor:
https://www.gematsu.com/2020/04/bloomberg-sony-planning-limited-ps5-production-in-first-year

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano