Vijesti

Sony podnio patent za kontroler u obliku rukavice

Iako se radnja navedena u naslovu članka dogodila 2014. godine, tek nedavno je informacija o tome postala javna. U svjetlu nadolazećeg VR razdoblja, Sony možda priprema i nešto drugo pored vlastitog VR headseta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No opet, važno je naglasiti da postojanje patenta ujedno ne znači i da će takav proizvod biti ikad biti izdan. Patent opisuje rukavicu koja uključuje fleksibilni senzor koji prepoznaje i prati položaj prstiju. Također, kontaktni senzor korišten je kako bi se ustanovilo je li došlo do kontakta i promjene položaja prstiju. Ovo bi poslužilo za virtualnu simulaciju ruke jednog ili čak više korisnika unutar igre. Korištenje dvije rukavice nije isključeno, što vodi do nekih zanimljivih ideja. Patent pokriva područja primjene počevši od igranja, zabave, sportskih aktivnosti, pa sve do kontakta s drugim ljudima u VR-u, primjerice rukovanja.

Ovo otvara vrata virtualnoj interakciji kakvu smo od početka i zamišljali da će biti, s VR naočalama i slobodnim rukama koje će biti moguće koristiti i u igri. Koliko je Sony ozbiljan i hoće li na kraju komercijalno proizvesti ovakav tip kontrolera, to ostaje za vidjeti.

Za kraj, prisjetite se šaljivog isječka iz filma The Wizard (koji je davnih dana poslužio za promociju Nintendo Entertainment Systema i nesretnog Power Glovea):

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano