Vijesti

Sony radi na robotu koji će vas gledati dok igrate i činiti vas posebnim

Jučer je izdan patent za izum na kojem Sony radi već neko vrijeme. Robot koji još nema imena će vas pratiti dok igrate, pratiti vaše reakcije i emocijalno stanje, a zatim vas veseliti, tješiti, ohrabrivati, motivirati… Ovisno što jedan od njegova tri čipa za procjenu osjećaja odluči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Sony navodi u patentu, istraživanja su pokazala da se ljudi zbližavaju dok zajedno gledaju, odnosno konzumiraju multimedijalni sadržaj. Isto vrijedi i za videoigre, igrači su involviraniji dok netko sjedi pored njih. To bi bila uloga i ovog robota, uz kojeg biste više igrali igre i osjećali biste se važnije.

Toliko bizarno da je zanimljivo

Ovaj “uređaj za odbitak osjećaja” mogao bi igrati određene igre s vama, a ovisno o algoritmima i potrebama developera igara, mogao bi prepoznati i komentirati vaše radnje. Pa vas, primjerice, pohvaliti kada prepozna da ste postigli atraktivan gol u FIFI.

Koliko vidimo u detaljima patenta na robotiću se radi još od 2017. godine, a hoće li nešto biti od ovoga tek treba vidjeti. Realno, vidjeli smo i gluplje stvari, a ovo nekako čak i ima smisla. Sony je, kupit će se.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano