Vijesti

Sony želi da igranje na PS5 bude “jednostavno kao na Netflixu”

Jednom kad izađu konzole nove generacije Jasonu Schreieru treba podignuti spomenik. Evo, ja ću prvi uplatiti ovih 4,70 dolara koje imam na PayPalu. Da nema čovjeka i njegovih insajderskih informacija mi ne bismo imali o čemu pisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put Kotakuov urednik koji najmanje piše na Kotakuu se na Reseteri raspisao o PlayStationu 5 i njegovom inovativnom operativnom sistemu o kojem smo mi pisali prije 2 dana.

Igranje i onda kada nemamo previše slobodnog vremena

Schreier je čuo kako Sony prema developerima ide s izjavama poput “igranje na PS5 bi trebalo biti jednostavno kao Netflix”. Žele da učitavanje igara bude bezbolno i trenutno, da igrači znaju koliko će im vremena oduzeti određena aktivnost, te se radi sve kako bi igrači bili skloniji (i) kraćem igranju, a ne da pokreću konzolu samo onda kada znaju da imaju više sati za potrošiti.

Iskreno, informacija o točnom vremenu koliko bi određena aktivnost oduzela nas malo i zabrinjava. Nadamo se kako se radi tek o pogrešnoj interpretaciji. Primjerice, iz menija konzole možemo vidjeti koji quest nas čeka u Cyberpunku 2077 (više o tome čitajte ovdje gdje smo pojasnili PS5 meni), a ako Sony otiđe toliko daleko da uz aktivnost postavi prosječno vrijeme igranje istog, to bi moglo eliminirati onu draž i napetost uslijed istraživanja nepoznatog.

Iskustvu poput onog na Netflixu svakako će pripomoći i mogućnost instantnog pokretanja i igranja više igara istovremeno. Međutim, za usporedbe s Netflixom trebalo bi eliminirati i faktor preuzimanja igara s interneta i izmjene diskova što može izvršiti isključivo igranje iz oblaka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano