Vijesti

Sonyjev Firesprite radi na nastavku narativnog horora, priča se o Until Dawnu

Sonyjev studio Firesprite nakon jako dobrog Horizon Call of the Mountain kojeg mnogi nisu imali prilike igrati jer je PS VR2 naslov, započeo je raditi na horor naslovu s fokusom na naraciju.

Otkriveno je to na stranici Firespriteove dizajnerice Emily Stell. Kao platforme se navode PS5 i PC, pokretač je Unreal Engine 5, a igra je u razvoju od 2022. Sve to je internet povezao sa spisateljicom Ren Alex-Rose koja u životopisu opisuje isti projekt te dodaje kako se radi o već etabliranom IP-u.

Until Dawn, Siren ili nešto treće?

Ren navodi raznolike likove te grananje priče što odmah asocira na Until Dawn, uspješnu igru istog karaktera čiji nastavak zazivamo već neko vrijeme, a čiji remaster se zgodno planira do konca ove godine.

Međutim, internet nebi bio internet da nije brzo pronađena poveznica s dizajnerom koji je nekad radio u Firespriteu, a koji u svojem portfoliju ima koncepte nečega što naziva “kozmičkim SF hororom”. Tu se onda prirodno povlači paralela sa Siren franšizom danas ugašenog Sony Japan studija koja je mrtva već 15-ak godina.

Until Dawn, Siren ili neki treći IP, vjerojatno će proći još neko vrijeme do prvog konkretnog prikaza projekta.

Igra

Povezano