Vijesti

Sonyjev Helldivers 2 je kaotično zabavan u novom prikazu kooperativnog igranja

Uz Marvel’s Spider-Man 2, Helldivers 2 mogao bi se nametnuti kao druga Sonyjeva jaka first-party igra ove jeseni, a posebno smo tog dojma nakon odgledanog novog gameplay prikaza.

Drugi po redu Helldivers izgleda jednako zabavno poput prethodnika, a posebno u kontekstu kooperativnog igranja. Premda se iz izometrične perspektive prebacio u standardni pogled iz trećeg lica, dojma smo kako je Arrowhead studio uspješno prebacio većinu mehanika koje su odlično funkcionirale u izometrijskom pogledu, a pogled iz trećeg lica samo može osigurati još veći priljev igrača.

Ključ u uspješnom rješavanju valova neprijatelja bit će koordinacija među igračima, a ponajviše u odabiru Stratgemsa, odnosno alata i gadgeta koje odnosite u misije. Poput montiranih strojnica, odašiljača koji generiraju zdravlje, štitova i sličnog. Zgodno je to da da je friendly fire i dalje prisutan, pa će biti puno psovanja u timu, a posebno u onim rijetkim situacijama kada se Stratgem, na vaš poziv, spusti s “neba” direktno na kolegu. Što MORA biti trofej.

Srećom, Stratgemovi mogu vratiti kolegu u borbu, a mi se veselimo idućem gameplay prikazu, budući da nakon početnog skepticizma igra izgleda sve bolje. Helldivers 2 izlazi “kasnije ove godine” za PC i PS5 kao predvodnik Sonyjevih napora ka live service igrama, stoga očekujte iskustvo koje će se, ako stekne popularnost, nadograđivati godinama.

Igra

Povezano