Vijesti

Spec Ops: The Line više nije moguće kupiti u digitalnom obliku

Iako kontroverzan, Spec Ops: The Line mnogima je ostao u sjećanju kao igra s jednom od najboljih priča i odličnim narativom kad su u pitanju ratne pucačine.

U ratnim igrama igrači su obično stavljeni u ulogu heroja čiji su postupci, kakvi god bili, rijetko kad prikazani negativnima. Spec Ops: The Line pozabavio se i s onom lošom stranog modernog ratovanja, gdje u pravom ratu, pa tako ni u ovoj igri, općenito nema pobjednika, a svi postupci povlače itekakve posljedice.

Kultni naslov ovih dana misteriozno je onemogućen na Steamu. Poslije nekoliko dana nagađanja konačno se oglasio i 2K kao izdavač te pojasnio kako je igra povućena zbog isteka licenci. Pritom ne precizira koje točno licence, no pretpostavljamo da je riječ o glazbi, budući da igra broji nekoliko popularnih pjesama.

Zašto samo ne obnovi licence? Spec Ops: The Line ni po izlasku nije ostvario veći komercijalni uspjeh, a nakon toliko godina vjerujemo da prodaja više nije dostatna u količini koja bi pokrila nove troškove licenciranja.

U međuvremenu je kupovina onemogućena i na drugim platformama. No ako Spec Ops posjedujete od prije, možete ga najnormalnije preuzeti te igrati kao i do sad.

Povezano