Vijesti

Square Enixov live service promašaj ide u F2P vode

Foamstars su po izlasku u veljači ove godine po izlasku mnogi opisivali kao PlayStationov pokušaj repliciranja Nintendovog Splatoona. S ciljem privlačenja što većeg broja igrača Sony je osigurao ekskluzivnost i omogućio dostupnost igre u PS+ pretplati odmah po izlasku, no taj plan nije uspio.

Square Enix je objavio da igra prelazi na F2P model, što znači da će svi vlasnici PS4 i PS5 konzola moći besplatno igrati punu verziju Foamstarsa koja trenutno na Storeu košta 30 eura.

Velika promjena stupa na snagu 4. listopada, a za igranje neće biti potrebna PlayStation Plus pretplata. Igrači koji su preuzeli ili kupili igru prije tog datuma dobit će posebne kozmetičke nagrade.

Foamstars očito nije uspio privući publiku, pa je prelazak na besplatni model svojevrsni pokušaj produživanja životnog vijeka. Pritom Square Enix uopće nije napustio igru, novi sadržaj stiže redovito, a jedan takav stiže već prekosutra početkom “Golden Beats” sezone. Tko zna, ako dobro prođe, istu sudbinu možda dočeka i Concord koji je minulog vikenda imao tužno lansiranje.

Povezano