Vijesti

Starije igre na Xbox Series X automatski će dobiti HDR, a neke i bolje rezolucije i framerate

Microsoft je odlučio backwards comptibility podršku za Xbox Series X podignuti na jednu višu razinu. Jučerašnjim postom na Xbox blogu bačena je rukavica u lice Sonyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista ona ekipa koja je posljednjih godina radila na podršci Xbox 360 igara na Xboxu One, sada je preuzela odgovornost osigurati isto to i na Xbox One X. Uz brojne druge pogodnosti koje bi trebale omogućiti kvalitetnije iskustvo igranja.

Kako kažu, zahvaljujući prilagodbi hardvera već sada u ovom trenutku na XSX moguće je igrati na tisuće starijih igara. To je nešto više od 3000 igara s Xbox One i 600+ igara koje su već dobile svoj XONE tretman. Sve to uz automatsko dodavanje HDR-a igrama koje ga nisu implementirale ranije, te podizanje rezolucija i frameratea u nekim igrama.

Ipak, to ne znači da će apsolutno sve starije igre automatski biti moguće igrati na XSX, odnosno ne radi se o potpunoj kompatibilnosti sa starijim konzolama. Kompatibilnost vrijedi za XONE igre, dok za igre s X360 i originalnog XBOX-a i dalje treba ljudska intervencija nebi li se prilagodile novoj konzoli.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano