Vijesti

Steam iskopirao Discord, pa je Discord isto učinio Steamu

Priprema li se teren za bitku digitalnih gaming PC platformi?

Steam je korak po korak započeo nadograđivati svoje korisničko sučelje, koje je, moramo priznati, poprilično zastarjelo. Tako je prvo na redo došla chat aplikacija, koja osim što izgleda aktraktivnije, je dobila i nove mogućnosti poput kanala i grupnih razgovora.

I sve je to funkcionalno. I super izgleda. Baš kao Discord, odnosno, bolje rečeno, raspored i mogućnosti novog sučelja su identične onom na Discordu. Nije ni čudo, kad je Discord u kratkom vremenu postao sinonim za komunikaciju među gamerima. Isprobati novo Steam sučelje možete ovdje.

Međusobna konkurencija u budućnosti ili partneri?

Kad Steam kopira Discord, može i Discord njega, pa je tako u najnovijoj nadogradnji aplikacija dobila tab za prikaz igara. Unutar kartice za igre sad možemo vidjeti informacije o nadogradnjama vlastitih igara, novosti, tko sve igra od prijatelja, a možemo im se čak i direktno pridružiti u online sesijama, ili pak pokrenuti neku drugu igru.

Discord sad s “games” karticom podsjeća na Steam, te je jasno u kojem smjeru će se taj servis kretati u budućnosti. Discord želi postati centralni hub za sve gamere, a tek treba vidjeti hoće li se vlasnici odlučiti krenuti i u vode distribucije digitalnih igara, pa tako postati direktni konkurent Steamu.

steamdiscord.jpg

 

Povezano