Vijesti

Stiže Nintendo Switch Lite – laganiji i manji Switch

U posljednje vrijeme se nagađalo o novoj verziji Switch konzole, naprednijoj i s jačim hardverom, no Nintendo je upravo najavio Switch Lite, laganiju i manju verziju Switcha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nintendo Switch Lite neće imati odvojive Joycone kao standardni Switch, već su oni ugrađeni direktno na “tablet” koji je sad sličniji Viti ili čak DS-u. Također, neće se moći spojiti na televizor kao standardni Switch, već je Lite namijenjen isključivo igranju u pokretu.

Manji i laganiji znači i manju dijagonalu ekrana – tek 5,5″, a sve to u paketu znači i manju potrošnju, odnosno duže trajanje jednog punjenja baterije od 3 pa do čak 7 sati.

Osim Joycona i manjeg ekrana, radi se o hardverski identičnoj konzoli, što znači da će se na Liteu moći igrati gotovo sve Switch igre. Kažemo “gotovo sve”, jer igre koje podržavaju isključivo TV mode se neće moći igrati na Liteu. Govoreći igre koje podržavaju isključivo TV mode, ne znamo koje su to, niti smo se susretali s njima, ali ih Nintendo ipak spominje u izvještaju za novinare. Dakle, 99,9% igara ćete moći igrati na Liteu identično kao i na Standardnom Switchu.

https://www.youtube.com/watch?v=jZOPC6J4fAA

Iako ne dolazi s Joyconima, Lite ih podržava, kao i Pro kontroler, a cijena konzole od tek $199 gotovo jamči veliku popularnost osvježenog i isključivog mobilnog Switcha. Switch Lite u prodaju stiže 20. 9. ove godine u tri boje – tirkiznoj, sivoj i žutoj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano