Vijesti

Štrajk glumaca neće utjecati na GTA 6

Američki glasovni glumci okupljeni u sindikat SAG-AFTRA prošlog tjedna krenuli su u štrajk. Bore se za veća materijalna prava, ali žele i definirati svoj status te ostala prava u odnosu na umjetnu inteligenciju koja na velika vrata ulazi u tu industriju. Ovisno o trajanju štrajka, brojne igre mogle bi dobiti ozbiljne odgode.

Jedna od takvih nije ona najveća i najiščekivanija svih vremena – GTA 6. Čelnici sindikata poručili su Kotakuu kako je GTA 6 izostavljen iz popisa projekata protiv kojih se prosvjeduje, što ukazuje da glumci s Take-Two i Rockstarom vjerojatno imaju dobar odnos.

Još iznimaka

Također, glasnogovornica sindikata navodi da su sigurni i svi oni projekti koji su u razvoj krenuli prije rujna prošle godine. Nejasno je misli li se na općeniti razvoj, ili isključivo na vrijeme od kada kreće glasovna/glumačka produkcija, ali sugerira se kako projekti s neposrednim datumima izlaska u narednih godinu do dvije neće biti pogođeni štrajkom.

Također, iznimka od štrajka su i aktualni live service naslovi, ali najviše do 60 dana. Dakle, negdje do rujna. Ako se štrajk oduži, igre poput Fortnitea, Apex Legendsa i Call of Dutyja mogle bi se pronaći u velikim problemima, osobito pred nadolazeću blagdansku sezonu.

Igra

Povezano